Cannot sync consistently

If BirdieSync 1.x constantly replaces your girlfriend's phone number with your mother's one, this forum is for you...
Post Reply
sjmo2
Posts: 1
Joined: Wed Jun 04, 2008 3:05 pm

Cannot sync consistently

Post by sjmo2 » Wed Jun 04, 2008 3:09 pm

I use Birdiesync (latest version installed) with my Treo 700w (Windows Mobile 5), Thunderbird/Lightning (latest) and fully updated Activesync. I am unable to achieve consistent syncing. The syncs screen will stall with "Looking for Changes". I am connected with USB and have tried the changes recommended for this from this forum. Occasionally the sync will work, but very inconsistent. I am quite dismayed having paid for this product and have such poor functionality. Any ideas or similar problems?

S Motew

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Re: Cannot sync consistently

Post by Birdy » Thu Jun 05, 2008 8:26 am

Hello,

Which firewall do you have ?
Do you have an antivirus with a web shield ?
If you disable or uninstall your firewall and antivirus, do you still have this problem ? Note that it can be necessary to uninstall the firewall (sometimes disabling it is not enough)
I am connected with USB and have tried the changes recommended for this
Could you tell me exactly what you tried ?
After the synchronization is stalled, could you send to support(at)birdiesync.com the log archive built with "Tools/BirdieSync/Archive logs..." ?
Thanks.
Birdy

manek
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 2:58 pm
Location: Lewes, UK

Re: Cannot sync consistently

Post by manek » Wed Jun 25, 2008 6:42 pm

I'm having the same problem - will send you my logs - thanks Birdie.

manek
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 2:58 pm
Location: Lewes, UK

Re: Cannot sync consistently

Post by manek » Fri Jun 27, 2008 8:49 am

Birdie - don't want to hassle you but did you receive my email? Thanks.

Manek

manek
Posts: 15
Joined: Fri Nov 30, 2007 2:58 pm
Location: Lewes, UK

Re: Cannot sync consistently

Post by manek » Fri Jun 27, 2008 11:20 am

Problem resolved: I use ZoneAlarm 6.5.737 and AVG 8.0 free version on Windows XP SP2. The sync was working with both products active and I didn't recall changing anything when the sync decided to stop working.

However, I must have switched the ZA firewall setting. Through trial and error, I've established that ZA needs to be set to its medium (not high) level of protection for ActiveSync and BirdieSync to work correctly. ZoneAlarm was the problem.

Thanks to Birdie for the pointer.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests