attention required

If BirdieSync 1.x constantly replaces your girlfriend's phone number with your mother's one, this forum is for you...
Post Reply
kresobradic
Posts: 14
Joined: Fri Nov 24, 2006 12:37 pm

attention required

Post by kresobradic » Fri Nov 24, 2006 12:47 pm

hi,
first time when birdiesync was installed synchronization passed without trouble and that was last successful sync.
from that time all finished with "attention required" massages.
i did check everything from f.a.q. document.
here are error codes from log file

**** ActiveSync (4.2.4876 RETAIL) started, Cmd line: '/onconnect'
11/24/2006 10:26:53.828 MAPIInitialize returned 0x80004005
11/24/2006 10:26:58.546 Checking existing partnership on device 0x4AA23741.
11/24/2006 10:27:05.234 DTPT: Setting DTPT network to {1FAFC017-4E2D-4BD0-BCD4-EAFC5D6E784B}
11/24/2006 10:27:05.234 DTPT: Send DTPT Network={1FAFC017-4E2D-4BD0-BCD4-EAFC5D6E784B}. Result=0x00000000
11/24/2006 10:27:11.875 *** Http listener loaded
11/24/2006 10:27:11.875 Connected to device 0x4AA23741 (PocketPC, WM_kbradic) [partner 0]
11/24/2006 10:27:11.875 **** Starting synchronization engine
11/24/2006 10:28:12.625 ERROR returned in function CCeSync::QueryDevice. hr: 0x80140009
11/24/2006 10:28:12.625 ERROR: Initialization of SSP '' failed. Error: 0x80145001.
11/24/2006 10:28:12.625 ERROR: Unable to start SSP ''. Error code: 0x80145001

any clue?

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Post by Birdy » Fri Nov 24, 2006 12:55 pm

The error returned here indicates a potential connection problem with the mobile...

Did you try to soft reset your device and then reconnect it ?

You could also try to restart ActiveSync with this little software:
http://micrologics.co.uk/library/ast/

Did you try to disable your firewall if you have one ? There could be interferences with ActiveSync.

Another possibility is to install ActiveSync 4.5 beta 2. It is supposed to correct USB connection issues and many users are happy with it...
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=en
Birdy

kresobradic
Posts: 14
Joined: Fri Nov 24, 2006 12:37 pm

Post by kresobradic » Fri Nov 24, 2006 1:27 pm

Did you try to soft reset your device and then reconnect it ?

yes, several times

Did you try to disable your firewall if you have one ? There could be interferences with ActiveSync.

yes, did not help

Another possibility is to install ActiveSync 4.5 beta 2. It is supposed to correct USB connection issues and many users are happy with it...

i did right now still not improved.

i did not mention that files synchronizing well all the time

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Post by Birdy » Fri Nov 24, 2006 1:38 pm

Did you try to delete the ActiveSync partnership and recreate it ?

Could you send me the following log files (support@birdiesync.com) ?

Right after the problem, without restarting any process (Thunderbird for instance) and without disconnecting your mobile to avoid the overwriting of the logs, please, could you send me the following logs:
On the device in \Program Files\BirdieSync: DeviceProvider.log and BirdieWatcher.log (if present)
In C:\Documents and Settings\<user name>\Local Settings\Temp\ : WCESMgr.log

Could you also send me your Preferences.xml file located in C:\Program Files\BirdieSync

If case you have problem in copying "DeviceProvider.log" on the device because of a sharing violation:
On your device. Launch the file explorer. Go to \Program Files\BirdieSync. Copy and paste DeviceProvider.log on the device(not on the desktop) in the same directory . That should duplicate the file DeviceProvider.log to another file named "Copy of DeviceProvidere.log". This copy will not be locked and you should be able to copy it to the desktop.

Thanks.
Birdy

kresobradic
Posts: 14
Joined: Fri Nov 24, 2006 12:37 pm

Post by kresobradic » Fri Nov 24, 2006 1:43 pm

Did you try to delete the ActiveSync partnership and recreate it ?

yes, when installing activesync 4.5b2

sending log files.

thanks

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Post by Birdy » Mon Nov 27, 2006 3:12 pm

A modification of BirdieSync was made which was tested with kresobradic. It seemed to solve the problem. This fix will be incorporated in next version of BirdieSync.
Birdy

gelsbern
Posts: 2
Joined: Wed Nov 29, 2006 2:10 am

Post by gelsbern » Wed Nov 29, 2006 2:11 am

Would this next version be available soon? I am also having this problem.

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Post by Birdy » Wed Nov 29, 2006 11:16 pm

I hope it will be available soon... :wink:
If you want, I can send you a patched DLL file to try to solve the problem.
Birdy

gelsbern
Posts: 2
Joined: Wed Nov 29, 2006 2:10 am

Post by gelsbern » Thu Nov 30, 2006 3:34 am

I sent you my email address in a PM. Please send the patched DLL. Thank you.

obriente
Posts: 1
Joined: Tue Dec 12, 2006 9:46 pm

Post by obriente » Tue Dec 12, 2006 9:51 pm

I'm haveing the same issue with beta 4.5.
tried all the obvious stuff, I've sent a PM with my email could you send me the updated DLL?

h3ld
Posts: 2
Joined: Tue Dec 26, 2006 9:51 pm

Post by h3ld » Tue Dec 26, 2006 10:00 pm

Hi,

I do have a similar problem.

BirdieSync worked fine once.
I installed it this evening and everything was fine. Then I reinstalled Win XP, Thunderbird and Lightning.
When I create a connection I can activate tasks, cards and events to sync with my mobile.

But when the synchronization starts only the taskes are listed and the message "attention required" appears.

I already tried AS 4.5b, but it did not work either.
In the 'options menu' under Tools the whole outlook stuff is greyed out, but I can only check favorites, files, tasks and media. There is no check box for cards and events.

Please help me to get this nice tool running again!

Regards
h3ld

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Post by Birdy » Wed Dec 27, 2006 10:54 am

Hello,

It doesn't seem the same problem (I will very likely split this post, don't be surprised).

I will need some log files to investigate your problem.
Could you send me them as described in this thread ?
Thanks.
Birdy

h3ld
Posts: 2
Joined: Tue Dec 26, 2006 9:51 pm

Post by h3ld » Fri Dec 29, 2006 11:46 am

Birdy wrote:Hello,

It doesn't seem the same problem (I will very likely split this post, don't be surprised).

I will need some log files to investigate your problem.
Could you send me them as described in this thread ?
Thanks.
Well, in the meanwhile it works again.
When I tried to sync my tasks my OS crashed (Bluescreen). After that the problem disappeared and the synchronisation works fine... :roll:

Birdy
Site Admin
Posts: 3015
Joined: Tue Apr 18, 2006 11:43 am
Contact:

Post by Birdy » Wed Jan 03, 2007 6:27 pm

A fix was made that was succesfully tested with several users. It's part of version 1.4.0.0.
Birdy

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests